Deze Viking zitmaaier heeft:
Deze machine heeft:
Deze nieuwe viking zitmaaier heeft:
Neem plaats en verricht zo een deel van w werkzaamheden in de tuin met deze wendbare zitmaaier. Deze viking zitmaaier is bedoeld voor gazons tussen 1000/ en 3000 m2 en dankzij de compacte constructie en het vrije zicht aan de voorkant zijn deze maaiers ook op terreinen met weinig ruimte door bomengroei vlot onderweg. Dit wordt bij de MR 345 ondersteund door een comfortabele 5/traps transmissie en bij de MR 585 met een hydrostatische aandrijving
Overal waar grotere percelen worden gecultiveerd zijn de viking motorhakfrezen onontbeerlijk. Deze zijn uitgevoerd met krachtige Briggs and Stratton motoren en een vooruit en achteruitversnelling en weten goed van aanpakken. De slanke constructie en de wendbaarheid van deze apparaten komen vooral goed van pas bij het gebruik in dicht op elkaar groeiende gewassen op lichte en middelzware bodemsoorten.
Door de keur aan electro en benzinemotoren en de verschillende snijbreedten kunt u uit de nieuwe viking 4-serie de juiste maaier vinden voor uw tuin. Alle modellen hebben het gemakkelijke starten, het luchtgeleidingssysteem voor het juist maaien, een grote opvangcapaciteit en de op 7-niveaus verstelbare snijhoogte gemeen.  Tevens hebben alle modellen een kunststof maaidek.
Ongeacht of U nu een electro- of benzinemodel aanschaft, de 5-serie komt snel en eenvoudig op gang. Electronische start of de startautomaat `ready start`zorgt voor een comfortabele start. Met de vario-aandrijving kan de snelheid via een hendel op de bedieningsconsole traploos aangepast worden. En ook alle andere handgrepen, hetzij bij het instellen van de snijhoogte, hetzij bij het ledigen van de grasopvangbox, werken bij de 5-serie bijzonder licht.
Alle modellen binnen de 650 serie hebben een aluminium maaidek en 48 cm maaibreedte. Uitgevoerd als standaard met een 6 pk Briggs ready start motor en 1 traps versnellingsbak kost deze 829.00 euro.. Varierend met diverse modellen motoren, vario drive en meskoppelingen kan de prijs oplopen to 1139,00 euro voor het topmodel MB 650 KS. 
Voorzien van de laatste Briggs and Stratton dov motoren of kawasaki. Accessoires als ready start, vario-drive, 3-traps versnellingsbak, mulchen en meskoppeling zijn allemaal mogelijk op deze machines.
De grasmaaiers uit deze serie bewijzen elke dag weer waarom zij tot de elite behoren, want er is bijna geen andere grasmaaier die op het gebied van vermogen, robuustheid en ergonomie meer biedt. De sterke kawasaki motoren met een uitstekend startgedrag en een hoog koppel zorgen voor een fantastisch maairesultaat.  Als standaard op de machines zijn # in hoogte verstelbare en zijwaarts zwenkbare duwboom # duwboom tevens in 3 hoogtes verstelbaar # messenremkoppeling # 80 liter grasopvang # centrale snijhoogteverstelling # wielaandrijving met 3 snelheden # degelijke aluminium maaidekken.
Grasmaaiers uit de 8-serie overtuigen over de gehele lijn met eigenschappen die voor het proffessionele gebruik bepalend is. Enorm vermogen, extreem wendbaar, eenvoudige bediening, innovatieve details, extreme robuustheid en uiterst ergonomisch werken zijn hier in een premiumapparaat gecombineerd. Door de lange duwboom, de directe overbrenging van de kracht naar de behuizing en de gunstige ligging van het zwaartepunt is de MB 858 ondankt zijn afmetingen en kracht uitermate goed manoeuvreerbaar.
Voor een ecologisch verantwoord en tegelijkertijd comfortabel tuinonderhoud - het mulchen - zijn er robuuste specialisten die op gazons tot 1500 m2 hun kunsten tonen. Dankzij de compacte constructie en het lage gewicht maaien en mulchen deze maaiers het gazon eenvoudig en precies. Naast het precies maaien van randen verdelen deze maaiers het maaigoed fijn versnipperd op de bodem, die daardoor vocht en waardevolle voedingsstoffen terugkrijgt. Machines zijn uitgevoerd met 3- of 4 wielen, met of zonder aandrijving.
Speciaal op plekken waar minder vaak wordt gemaaid - bijvoorbeeld op gazons in boomgaarden en met hoog gras, glooiingen en bermen en in grotere particuliere tuinen met wildgroeizones - voelt de gazonmaaier voor hoog gras MB 6RH zich thuis.
De electro hakselaars kennen volgende varianten.
De GB 370 heeft een grote rechte trechter voor het hakselen van plantenresten en takken.  De GB 370S heeft een grote schuine trechter voor het versnipperen van dikkere takken tot 45 mm.  Moeiteloos en zonder veel terugslag dankzij zelfintrekkend mechanisme